Hakerat kontroll mbi kompjuterat e NASA-s

Hakerat kanë fituar “kontroll të plotë funksional” mbi kompjuterat kryesorë të agjencisë së hapësirës, NASA në vitin 2011, bëri të ditur Inspektori i Përgjithshëm i agjencisë para ligjvënësve amerikanë. 

Paul K Martin tha se hakerat morën në dorë kompjuterat e laboratorit JPL dhe komprometuan llogaritë e përdouresve më të privilegjuar.

Në një deklaratë, Nasa tha se kishte “bërë përparim të konsiderueshëm për të mbrojtur sistemet IT të agjencisë”.

Dëshmia e zotit Martin në sigurinë kibernetike të NASA-s i është paraqitur Komitetit të Kongresit për Shkencën, Hapësirën dhe Nënkomitetit të Teknologjisë mbi hetimet dhe mbikëqyrjen.

Leave a Comment